CONTACT

Auberginerolletjes met pasta

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd : 40 minuten

Ingrediënten

  • 500g verse rigatoni
  • 4 grote aubergines
  • 2 dl fruitige olijfolie
  • 2 dl tomatensaus
  • 8 blaadjes basilicum
  • 60g vers geraspte pecorino of parmezaan
  • zout en peper
  • fleur de sel

Bereiding

  • Snijd de aubergines in de lengte in schijven van 1cm.
  • Laat de aubergines 1 uur weken in een bak koud gezouten water. Leg er 2 borden op zodat ze niet aan de oppervlakte komen.
  • Spoel de aubergines onder koud water en droog ze met keukenpapier.
  • Verhit 2dl olijfolie in een pan en bak er de aubergines in tot ze mooi van kleur zijn.
  • Laat ze uitdruipen op keukenpapier en herhaal alles tot alle aubergines op zijn. Voeg eventueel indien nodig wat olijfolie toe tijdens het bakken.
  • Kook de pasta al dente in een ruime kookpan met kokend gezouten water. Giet hem daarna af.
  • Leg de pasta weer in de kookpan, voeg er 1 dl tomatensaus bij en verwarm op een zacht vuur. Bestrooi met 30 g pecorino of parmezaan kaas en meng het geheel.
  • Leg 3 mooie schijven aubergines dakpansgewijs in de lengte op je werkblad. Schik de pasta in het midden van de aubergines en rol ze op.
  • Nappeer de borden met warme tomatensaus. Leg er de rolletjes in het midden en bestrooi met wat pecorino of parmezaanschilfers.

Suggesties

Garneer de rolletjes met een blaadje basilicum.

Bron : La cuisine de mon père Zecca (Ziti –> Ravioli)

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!