Timbaaltjes met courgette
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :45 minuten
Kooktijd : 25 minuten
Ingrediënten
- 250g verse tagliatelle
- 4 gebraden kippenbouten
- 2 grote courgetten
- 2 sjalotten
- 6 takjes munt
- 10 cl kippenbouillon
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels currypoeder
- zout en peper
Bereiding
- Was de courgettes, snijd er eentje in ronde schijfjes van 0,5 cm en de andere in kleine blokjes.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en bak er de schijfjes courgette ongeveer 2 minuten aan elke zijde, haal ze nadien uit de pan en bewaar ze voor later.
- Pel en versnipper de sjalotten. Ontbeen de kippenbouten, snijd het vlees in kleine blokjes en bak ze goudbruin in een bakpan met 1 eetlepel olijfolie. Doe er de sjalotten bij en de blokjes courgette. Bestrooi met 2 eetlepels curry, meng alles en voeg de bouillon toe. Kruid met peper en zout en laat ongeveer 5 minuten koken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de pasta al dente (6 minuten voor de verse tagliatelle Pasta della Mamma) in kokend gezouten water en breng op smaak met een eetlepel currypoeder. Giet de pasta af, zet hem vervolgens in de braadpan en meng alles.
- Vet verschillende ramekins in met de resterende olie, vul ze met de ronde courgetteschijven en schenk er het mengsel in dat verkregen werd in de bakpan. Druk aan en eindig met courgetteschijven.
- Laat ongeveer 10 minuten in de oven bakken.
- Haal ze uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en haal voorzichtig uit de vormpjes om op de borden te zetten.
- Bestrooi met fijngesneden munt en dien onmiddellijk op.
Bron : Gael