CONTACT

Pappardelle alla romana

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u30 

Ingrediënten

  • 400 g verse pappardelle
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 50 g gedroogde rauwe ham
  • 2 middelgrote uien
  • 2 vlezige tomaten
  • 1 stengel selderij
  • 4 eetlepels boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje look
  • 125 ml kippenbouillon
  • Zout, peper
  • 250 g kippenlever
  • 200 ml droge witte wijn (of kippenbouillon)
  • 60 g vers geraspte parmezaan
  • 60 g vers geraspte pecorino

Bereiding

  • Laat de paddenstoelen 30 minuten weken in warm water. Giet ze af. Verwijder ondertussen het vet van de ham, verhak het, en snijd de ham in kleine stukjes. Hak de uien fijn. Doe de tomaten onder warm water, pel ze, ontpit ze en hak de pulp fijn. Was en snijd de selderij in kleine stukjes.
  • Laat 1 eetlepel boter smelten in een pan en laat er het vet van de ham zweten samen met de uien op een matig vuur gedurende 2 à 3 minuten.
  • Doe er de tomaten en de tomatenpuree bij. Pers de knoflook. Voeg de selderij en de kippenbouillon toe.Dek af en laat 45 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de ham en de paddenstoelen toe. Kruid met peper en zout.
  • Maak de kippenlever schoon, snijd ze in schijfjes en fruit ze in 2 eetlepels boter. Haal ze van het vuur. Blus met de witte wijn en laat opwarmen. Giet deze vloeistof met de kippenlevertjes in de saus. Laat ondertussen water koken en doe er wat zout in. Kook er de fettucine tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en meng ze met 1 eetlepel boter. Nappeer met saus. Bestrooi met wat kaas en dien op.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!