Gefrituurde pasta op Thaïse wijze
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :40 min
Kooktijd :
Ingrediënten
- 10 g gedroogde Chinese paddenstoelen (Mu-Err)
- 200 g varkensfilet
- 200 g kip
- 1/2 chilipeper
- 4 pijpajuintjes
- 2 teentjes look
- 12 peultjes
- 3 eetlepels arachideolie
- 200 g gepelde garnaaltjes
- 60 g fijne rijstpasta (Aziatische specialiteiten)
- 2 eetlepels korianderblaadjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus (Aziatische specialiteiten)
- Zout, peper
- Frituurolie
Bereiding
- Laat de paddenstoelen 30 minuten in lauw water weken. Giet ze af. Snijd ze eventueel in stukjes en snijd de steel eraf.
- Snijd ondertussen het vlees in blokjes. Was en ontpit de peper. Was de uitjes en snijd ze in plakjes. Snijd de stengel van de pijpajuinen, de look en de peper fijn. Was de peultjes en snijd ze in de breedte in de helft.
- Verwarm 2 eetlepels arachideolie in een diepe pan of in een wok. Laat er al roerend de look en de stengels van de pijpajuintjes in zweten gedurende 1 minuut. Doe het vlees erbij en bak 2 minuten goudbruin zonder te stoppen met omroeren.
- Duw deze ingrediënten aan de kant van de wok eenmaal ze gebakken zijn. Voeg de resterende arachideolie toe in het midden en roerbak er de uitjes, de chili, de garnaaltjes, de paddenstoelen en de peultjes gedurende 2 minuten. Haal daarna van het vuur af.
- Verhit wat olie in een diepe pan. Om te weten of de olie heet is, doe je er de handvat van een houten lepel in. Er moeten luchtbelletjes verschijnen. Frituur er de rijstpasta in tot hij gezwollen en witachtig is. Haal de pasta er met een schuimspaan uit en laat uitdruipen op keukenpapier.
- Meng 2/3 van de pasta met de koriander en het groenten-garnalen mengsel. Kruid met een scheutje sojasaus, vissaus en een snufje zout en peper. Garneer het bord met de rest van de pasta.
Suggesties
Het is belangrijk dat de pasta’s in hete olie worden gebakken zodat ze krokant en lekker zijn.
Bron : Pâtes exquises