Lasagne met eendenragout
Aantal personnen : 6 à 8
Bereidingstijd :1u
Kooktijd : 1u30
Ingrediënten
- 500 g verse lasagnevellen
- 70 g boter
- 70 g bloem
- 1 liter verse volle melk
- 4 snufjes verse nootmuskaat
- zout
- 1 eend in vier gesneden
- 2 middelgrote wortelen, fijngehakt
- 2 middelgrote uien, fijngehakt
- 2 stengels selderij, fijngehakt
- 2 teentjes look
- 2 mooie rozemarijn takjes
- 10 cl droge witte wijn
- 50 cl groentebouillon
- 400 g gehakte tomaten in blik
- 1 eetlepel olijfolie
- zout, peper
- 30 g boter (om te gratineren)
- 100 g parmezaan (om te gratineren)
Bereiding
- Maak de bechamelsaus klaar. Smelt de boter, doe de bloem erbij en meng goed. Wanneer de bloem begint te kleuren voeg je geleidelijk de melk al roerend toe om klonters te voorkomen.
- Laat 10 minuten binden na het koken. Kruid met zout en nootmuskaat. Laat afkoelen.
- Bak de eend goudbruin in een stoofpot met olijfolie. Doe wat zout erbij. Giet het braadvet weg en bewaar de eend voor later.
- Fruit de groenten, de look en de rozemarijn. Kruid met zout en doe dan de eend erbij.Giet de wijn erbij en laat 3 minuten verdampen.
- Voeg de groentebouillon en de tomaten toe. Dek af en laat 45 minuten sudderen op een matig vuur. Laat het vlees afkoelen, haal het vel eraf en verwijder de botten. Snijd het vlees vervolgens in kleine stukjes.
- Laat de saus indikken als ze te vloeibaar is, mix haar en haal het vet eruit. Doe weer de in stukken gesneden eend erbij en kruid met peper.
- Smeer een ovenschaal met boter in, leg er een eerste laag lasagnevel in, een laag bechamelsaus, een derde van de eendbereiding en bestrooi met 2 eetlepels parmezaan kaas.
- Herhaal dat 2 maal, eindig met lasagnevellen, de bechamelsaus gemengd met 3 eetlepels van de eendbereiding, de geraspte parmezaan en enkele klontjes boter.
- Laat 20 minuten gratineren op 180°C.
Bron : Ma Little Italy Marabout