Lasagne met Shiitake paddenstoelen
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u
Kooktijd : 30min
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 750 g tomaten
- 2 jonge wortelen
- 1 stengel selderij
- 250 g mozzarella
- 600 g Shiitake paddenstoelen
- 5 eetlepels olijfolie (+ olie voor de ovenschaal)
- 1 koffielepel verse tijm
- 1 koffielepel tomatenpuree
- Zout
- Zwarte peper
- 350 g lasagnevellen (ongekookt)
- 100 g geraspte parmezaan
- 1 ovenschaal
Bereiding
- Hak de ui en de look fijn. Was de groenten. Verwijder de harde kern van de tomaten en herleid tot een puree met brokjes. Snijd de wortelen, de selderij en de mozzarella in blokjes. Verwijder de steel van de paddenstoelen en snijd de hoed in fijne reepjes.
- Verwarm de olie in een pan op een matig vuur. Laat er de ui, de wortelen en de selderij even in zweten.
- Voeg de paddenstoelen toe en laat 5 minuten bakken. Doe er de tomaten bij, de tijm, de tomatenpuree, peper en zout en laat nog 8 minuten verder koken. Breng alles aan de kook en laat de saus indikken.
- Laat ondertussen gezouten water koken met 2 eetlepels olijfolie. Kook daarin de lasagnevellen 10 à 15 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking zodat ze goed mals zullen zijn nadat ze 30 minuten in de oven gegratineerd werden.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de ovenschaal in met een eetlepel olie en leg er een laag lasagnevellen in. Bedek met een laag paddenstoelensaus, mozzarella en parmezaan.
- Leg daarop weer een laag lasagnevellen en blijf de ingrediënten verder over elkaar leggen in dezelfde volgorde. Eindig tenslotte met de paddenstoelensaus en de kaas.
- Besprenkel met de rest van de olie. Gratineer 30 minuten in de oven (in het midden, heteluchtoven op 180°C).
Suggesties
Voor een bechamelsaus kan je 250ml melk laten koken. Leng 30 g speltbloem aan met 6 eetlepels water en voeg toe aan de melk. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat de saus 5 minuten koken en verdeel over de lasagne met paddenstoelen.
Bron : Pâtes exquises