Lasagne met prei en parmaham
Aantal personnen : 6 à 8
Bereidingstijd :1uKooktijd : 50min
Ingrediënten
- 400 g lasagnevellen
- 50 g bloem
- 50 g boter (voor de bechamelsaus)
- 40 cl verse volle melk
- 40 cl bouillon
- 150 g parmezaan kaas om te raspen
- zout, volledige muskaatnoot
- 5 à 6 stengels prei
- 8 mooie schijfjes parmaham (ongeveer 200g)
- 2 eetlepels olijfolie
- 40 g boter (voor de vulling)
- 20 g boter (om te gratineren)
- 50 g parmezaan (om te gratineren)
Bereiding
- Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en meng goed. Wanner de bloem begint te kleuren voeg je beetje bij beetje de melk al roerend toe om klonters te voorkomen.
- Doe de warme bouillon erbij. Laat 10 minuten binden zodra hij kookt. Kruid met zout en nootmuskaat.
- Haal de kookpan van het vuur om de parmezaan toe te voegen en laat afkoelen.
- Snijd het wit van de prie in kleine stukjes. Bak ze in de olie en in 20 g boter, roer regelmatig.
- Snijd de ham in kleine blokjes en bak ze goudbruin in de rest van de boter op een zacht vuur.
- Kook de lasagnevellen.Giet ze goed af alvorens ze op een vochtige doek neer te leggen. Smeer een ovenschaal in met boter, leg er een laag lasagnevellen in, nappeer met bechamelsaus alvorens een derde van de prei en een derde van de ham toe te voegen.
- Herhaal dat 2 maal en eindig met een laag lasagnevellen en bechamelsaus. Voeg de geraspte parmezaan toe en enkele klontjes boter.
- Laat 30 minuten in de oven gratineren op 180°C. Laat 5 minuten afkoelen alvorens in porties op te dienen.
Bron : Ma Little Italy Marabout