CONTACT

Gerolde lasagne met Hokkaido pompoen

Aantal personnen : 8
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd : 1u

Ingrediënten

  • 400 g lasagnevellen
  • 1 eiwit
  • 1,5 kg hele hokkaido pompoen
  • 80 g krokante amaretti
  • 100 g appel mostarda of 70 g mostarda di Cremona
  • 1 heelei + 1 eigeel
  • 50 g parmezaan
  • nootmuskaat, kaneel
  • zout, witte peper
  • 50 g parmezaan om te raspen (om te gratineren)
  • 50 g boter (om te gratineren)

Bereiding

  • Snijd de pompoen in kwarten, verwijder de zaadjes en stoom hem.
  • Verbrijzel de koekjes. Mix vervolgens de mostarda tot een puree. Plet de pompoen, kruid met peper en zout.
  • Voeg 40 g gesmolten boter toe, de amaretti, de mostarda, de parmezaan en het ei. Proef en breng op smaak.
  • Kook de lasagnevellen.
  • Leg 3 of 4 lasagnevellen neer : ze moeten elkaar in de lengte overlappen. Smeer het geklopte eiwit op de randen. Leg er een laag vulling op, bestrooi met parmezaan en rol de lasagnevellen op.
  • Wikkel de rolletjes in huishoudfolie en leg ze minstens 1 uur in de koelkast. Maak vervolgens nog een rolletje.
  • Smeer een grote ovenschaal in met boter. Snijd de rolletjes in schijven van 3 cm en leg ze in de ovenschaal. Werk af met parmezaan en klontjes boter. Laat 20 minuten in de oven gratineren (180°C).

Suggesties

Maak de rolletjes de dag ervoor al klaar of vries ze in. Snijd ze in kleine stukjes om ze lauw aan te bieden als aperitiefhapje.

Bron : Ma Little Italy Marabout

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!