Linguine met salie en kalfsvlees
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :25min
Kooktijd :
Ingrediënten
- 300 g kalfsragout
- 100 g rauwe ham
- 16 kleine verse salieblaadjes
- 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml droge witte wijn (of vleesbouillon)
- 200 g mascarpone
- zout, witte peper
- 630 g verse linguine
- 2-3 eetlepels marsala (facultatief)
Bereiding
- Snijd het kalfsvlees in reepjes en de ham in blokjes. Was de salieblaadjes en laat ze uitdruipen op keukenpapier.
- Warm de boter en de olie op in een pan. Laat er de salieblaadjes kort in zweten. Neem de pan van het vuur en bewaar voor later.
- Laat het vlees en de ham 2 à 3 minuten bakken in de pan. Voeg wat witte wijn toe en de mascarpone. kruid met peper en zout en haal van het vuur af.
- Kook ondertussen de linguine in kokend gezouten water tot ze al dente zijn en giet ze dan af.
- Warm de kalfsragout terug op. Breng op smaak met peper en marsala. Overgiet de pasta met de saus en versier met salieblaadjes.
Bron : Pâtes exquises