Gegratineerde macaroni met kaas (Mac&Cheese)
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 25min
Ingrediënten
- 590 g korte macaroni
- 30 ml (2 eetlepels) boter
- 30 ml (2 eetlepels) niet gebleekte bloem voor alle doeleinden
- 2,5 ml (1/2 theelepel) droge mosterd
- 1 ml (1/4 theelepel) uienpoeder
- 1 ml (1/4 theelepel) lookpoeder
- 1 cup van 370 ml geëvaporeerde melk
- 250 ml (1 kopje) kippenbouillon
- 750 ml (3 kopjes) gele cheddar kaas
- 500 ml (2 kopjes) geraspte havarti kaas
- 125 ml (1/2 kopje) Velveeta kaas in blokjes gesneden
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta in een kookpan met kokend gezouten water tot hij goed gaar is. Giet af en bewaar voor later.
- Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de grill oven voor (broil). Smeer een ovenschaal met een inhoud van 2 liter met boter in (8 kopjes) of 4 ramekins met een inhoud van ongeveer 500 ml (2 kopjes).
- Laat de boter smelten in een pan. Voeg de bloem en de kruiden toe en laat 1 minuut al roerend bakken. Doe de geëvaporeerde melk erbij alsook de bouillon en breng al roerend met een garde aan de kook.
- Haal van het vuur af, doe er 250 ml (1 kopje) cheddar kaas bij, 250 ml (1 kopje) havarti kaas en de Velveeta kaas.
- Meng goed tot ze gesmolten zijn. Doe de pasta erbij en warm op. Kruid eventueel bij.
- Verdeel over de ovenschaal of de ramekins. Bestrooi met de rest van de kaas. Laat ongeveer 5 minuten in de oven bakken of tot de kaas lichtjes goudbruin is geworden.
Bron : ricardocuisine