Pappardelle met gestoofd rundvlees, porto en blauwschimmelkaas
Aantal personnen : 4 à 5
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 1u45
Ingrediënten
- 454 g (1lb) ontbeende en ontvette runderschouder, in blokjes gesneden
- 30 ml (2 eetlepels) boter
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 250 ml (1 kopje) porto
- 500 ml (2 kopjes) runderbouillon
- 3 gedroogde en ontpitte dadels, in blokjes gesneden
- Zout en peper van de molen
- 590 g (3/4 lb) pappardelle
- 375 ml (1/2 kopje) mini-rucola fijn gesneden (voor de pasta)
- 30 ml (2 eetlepels) koude boter, in blokjes gesneden
- 85 g (3 oz) verkruimmelde blauwschimmelkaas (Ciel de Charlevoix, Bleu Bénédictin, Bleu d’Elizabeth, etc)
- 45 ml (3 eetlepels) noten van Grenoble, gegrild en vermalen
Bereiding
- Gestoofd rundvlees: Bak in een grote pan het vlees goudbruin in boter. Kruid met peper en zout. Bewaar op een bord.
- Bak in dezelfde pan de ui goudbruin. Voeg eventueel wat boter toe. Doe de look erbij en bak 1 minuut. Zet het vlees weer in de pan en giet de porto erbij.
- Breng aan de koo en laat zachtjes 5 minuten koken. Voeg de bouillon en de dadels toe. Breng weer aan de kook.
- Dek af en laat ongever 1u30 zachtjes sudderen of tot het vlees mals is geworden. Kruid met peper en zout.
- Voor de pasta: Kook de pasta in een kookpan met kokend gezouten water tot hij gaar is. Giet af en bewaar 125 ml (1/2 kopje) van het kookwater.
- Meng de pasta goed met het gestoofde vlees, de rucola en het boter. Voeg eventueel wat kookwater bij. Dien op en garneer met kaas en noten.
Bron : ricardocuisine