Pasta met rozemarijn en zeeduivel
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd :
Ingrediënten
- 600 g verse tagliatelle
- 250 g aubergines
- 250 g courgettes
- 300 g goed gerijpte tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 g zeeduivelfilet
- Zeezout, peper
- 1/2 koffielepels tomatenpuree
- 1 koffielepel verse fijngehakte rozemarijn
- 1 koffielepel verse tijm
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 125 ml groentebouillon
Bereiding
- Was de groenten. Snijd de aubergines, de courgettes en de tomaten in stukjes van 1 à 2 cm en de paprika in stukjes van 2 cm. Hak de ui en de look fijn.
- Rol het deeg uit met een deegrol op een bebloemde werkblad of met een pastamachine. Snijd noedels uit het deeg.
- Verhit een eetlepel olie in een pan op een matig vuur. Leg er de vis in. Kruid met zout en peper en bak hem 3 minuten goudbruin aan beide kanten. Houd hem warm in de oven op 50°C.
- Breng gezouten water aan de kook. Verhit de rest van de olie in een pan op een matig vuur. Laat er de ui, de look en de paprika 3 minuten in zweten
- Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor samen met de rozemarijn, de tijm en de wijn of azijn. Doe een beetje bouillon erbij.
- Dek af en laat 1 minuut op een matig vuur koken. Voeg de courgettes, aubergines en tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat nog 3 minuten verder koken.
- Kook de pasta in het kokende water ongeveer 3 minuten tot hij al dente is. Giet dan af.
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met groenten en stukjes vis.
Bron : Pâtes exquises