CONTACT

Pasta met rozemarijn en zeeduivel

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd :

Ingrediënten

  • 600 g verse tagliatelle
  • 250 g aubergines
  • 250 g courgettes
  • 300 g goed gerijpte tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g zeeduivelfilet
  • Zeezout, peper
  • 1/2 koffielepels tomatenpuree
  • 1 koffielepel verse fijngehakte rozemarijn
  • 1 koffielepel verse tijm
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 125 ml groentebouillon

Bereiding

  • Was de groenten. Snijd de aubergines, de courgettes en de tomaten in stukjes van 1 à 2 cm en de paprika in stukjes van 2 cm. Hak de ui en de look fijn.
  • Rol het deeg uit met een deegrol op een bebloemde werkblad of met een pastamachine. Snijd noedels uit het deeg.
  • Verhit een eetlepel olie in een pan op een matig vuur. Leg er de vis in. Kruid met zout en peper en bak hem 3 minuten goudbruin aan beide kanten. Houd hem warm in de oven op 50°C.
  • Breng gezouten water aan de kook. Verhit de rest van de olie in een pan op een matig vuur. Laat er de ui, de look en de paprika 3 minuten in zweten
  • Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor samen met de rozemarijn, de tijm en de wijn of azijn. Doe een beetje bouillon erbij.
  • Dek af en laat 1 minuut op een matig vuur koken. Voeg de courgettes, aubergines en tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat nog 3 minuten verder koken.
  • Kook de pasta in het kokende water ongeveer 3 minuten tot hij al dente is. Giet dan af.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met groenten en stukjes vis.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!