Penne all’arrabiata
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 35min
Ingrediënten
- 785 g verse penne
- 6 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 6 ansjovisfilets
- 3 kleine pepers
- 1 grote bussel platte peterselie
- 3 teentjes look
- 8 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Verwijder de steel, de zaadlijsten en de witte draden van de paprika’s. Snijd ze in dunne plakjes. Snijd de pepers in fijne ringetjes. Schil en hak de look fijn.
- Pel en ontpit de tomaten. Snijd ze in blokjes. Verwarm de olie in een sauteerpan en bak er op een zacht vuur de paprika’s, de tomaten, de pepers en de look gedurende ongeveer 20 minuten.
- Voeg er de in twee gesneden olijven toe en de ansjovissen. Laat nog 2 minuten verder bakken, haal daarna van het vuur af en houd warm.
- Kook de pasta in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Giet de pasta af, voeg hem toe in de sauteuse en warm al roerend verder op gedurende 2 minuten. Zet de pasta in een warm bord, bestrooi met gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.
Bron : Gael