Salade van farfalle met appel, veenbes en feta
Aantal personnen : 8 à 10
Bereidingstijd :25minKooktijd : 15min
Ingrediënten
- 60 ml (4 eetlepels) citroensap
- 45 ml (3 eetlepels) olijfolie
- Zout en peper
- 454 g (1lb) farfalle
- 3 rode uien in blokjes gesneden
- 30 ml (2 eetlepels) olijfolie
- 2 groene appels, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 rode appel, ontpit en in blokjes gesneden
- 75 g (1/2 kopje) droge veenbessen, grof gehakt
- 225 g (1/2 lb) feta kaas, uitgelekt en in blokjes gesneden
- 140 g (6 tasses) rucola, grof gehakt
Bereiding
- Meng in een grote kom 3 eetlepels citroensap en de olie. Kruid met peper en zout. Bewaar voor later.
- Kook de pasta al dente in een grote kookpan met kokend gezouten water. Giet de pasta af en doe er wat olie bij. Laat afkoelen. Zet hem daarna over in de vinaigrette.
- Bak de uien op een matig vuur in een grote antikleefpan met de olie en 1 eetlepel citroensap gedurende ongeveer 7 minuten of tot de ui zacht is. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
- Voeg de uien en de rest van de ingrediënten toe aan de pasta. Kruid eventueel bij.
Bron : ricardocuisine