Pastasalade met tonijn, appel en artisjok
Aantal personnen : 4 à 6
Bereidingstijd :25min
Kooktijd : 10min
Ingrediënten
- 590 g verse fusilli
- 1 liter(4 kopjes) krulsla (of andere), grof gehakt
- 1 pot van 398 ml (14 oz) artisjokharten, uitgelekt en grof gesneden
- 75 ml (1/3 kopje) geroosterde, vermalen amandelen
- 1 ongeschilde groene appel, ontpit en in blokjes gesneden
- 10 ml (2 theelepels) gehakte kappertjes
- 60 ml (1/4 kopjes) olijfolie
- 45 ml (3 eetlepels) citroensap
- 1 blik van 198 ml (7 oz) witte tonijn, uitgelekt en verkruimeld
- Zout en peper
Bereiding
- Kook de pasta al dente in een kookpan met kokend gezouten water. Spoel onder koud water en giet goed af. Zet de pasta daarna in een grote kom.
- Doe de sla erbij samen met de artisjokken, amandelen, de helft van de appel en de kappertjes. Kruid met peper en zout.
- Pas wanneer je gaat opdienen de olie en citroensap toevoegen. Meng alles goed. Verdeel over de kommetjes. Garneer met tonijn en de resterende stukjes appel.
Bron : ricardocuisine