Deense pastasalade met vis
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd : 40min
Kooktijd :
Ingrediënten
- 315 g macaroni schelpjes
- Zout
- 400 g gerookte heilbot
- 200 augurken met mosterdzaad
- 1 rode ui
- 1 bussel dille
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 350 g yoghurt
- 1 eetlepel zoete mosterd
- 2 koffielepels currypoeder
- 1 koffielepel suiker
- Peper
- 100 g kersttomaten
- 2 eieren
- 1 eetlepel boter
Bereiding
- Kook de pasta al dente in kokend gezouten water. Giet af, spoel 1/2 à 1 minuut onder koud water en giet weer af.
- Snijd ondertussen de vis in stukjes van ongeveer 1 cm. Laat de augurken uitlekken en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm. Snijd de ui. Was de dille, bewaar enkele kleine takjes en hak de rest fijn.
- Meng in een slakom de olie en de azijn, de yoghurt, de dille, de mosterd, de curry, de suiker, het zout en de peper. Klop goed om een smeuïge vinaigrette te verkrijgen.
- Doe er de ingrediënten van de salade bij en laat 10 minuten marineren. Was de kersttomaatjes en snijd ze in vier.
- Kluts de eieren net vóór je gaat opdienen. Kruid lichtjes met peper en zout. Laat de boter smelten in een kleine pan. Giet er het geklutste ei in en bak al roerend zodat je roerei krijgt.
- Verkruimel het roerei met een vork en doe het over de salade. Garneer met kersttomaatjes en dille. Dien onmiddellijk op.
Suggesties
Serveer met een biertje of een glas ijskoude Aquavit.
Bron : Pâtes exquises