Spaghetti met zee-egel
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 10min
Ingrediënten
- 800 g verse spaghetti
- 30 zee-egels (of meer) of zee-egel pulp in doos
- 20 cl olijfolie
- 2 geschilde teentjes look
- 1/2 bussel gehakte peterselie
- Zout, peper
Bereiding
- Knip de zee-egels in het midden open met een schaar en haal de pulp er met een lepeltje uit. Bewaar de pulp in een grote kom met het vocht dat in de zee-egels zit.
- Kook de spaghetti al dente in een grote kookpan met kokend gezouten water.
- Verwarm in een ruime pan gedurende 1 minuut olijfolie en de geplette lookteentjes (die je er meteen weer uithaalt). Neem de pan van het vuur en voeg 3/4 van de gehakte peterselie toe samen met de pulp van de zee-egels.
- Giet de pasta af en bak hem eventjes met de zee-egels. Dien warm op, bestrooi met de rest van de peterselie en kruid met peper.
Suggesties
Leer om zee-egels uit te kiezen. Ze moeten een levendige kleur hebben, zwaar in de hand aanvoelen en volledige stekels hebben. Verwerk ze de dag zelf of bewaar ze niet langer dan 48 uur in de koelkast, gewikkeld in een vochtige doek. De pulp van de vrouwelijke zee-egels is fel oranje tot fel rood en is beter dan die van de mannelijke zee-egels (geel). Maar men moet ze openen om de kleur te kunnen zien.
Bron : Ma Little Italy Marabout