Tagliatelle met courgettes
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 20 à 25min
Ingrediënten
- 500 g verse tagliatelle
- 4 middelgrote courgettes + 1 voor de afwerking
- 1/2 rode ui
- 1 teentje look zonder kiem
- Extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels mascarpone
- Enkele blaadjes munt
- Enkele jeneverbessen
- Zout en peper van de molen
Bereiding
- Was, droog en snijd de courgettes in brunoise (kleine blokjes van 1/2 cm)
- Fruit de stukjes op een zacht vuur in 4 eetlepels olijfolie en roer regelmatig om.
- Voeg na 5 minuten de ui, de gesneden look en wat munt toe. Kruid met peper en zout.
- Doe na 10 minuten enkele jeneverbessen erbij en roer af en toe om.
- Wanneer de courgettes gebakken zijn, haal je ze uit en laat je ze afkoelen.
- Mix de courgettes en voeg een beetje water toe zodat het een groene crème wordt.
- Giet de verkregen crème in een steelpannetje, voeg 2 eetlepels mascarpone toe en meng.
- Snijd de courgette die je bewaard had voor de afwerking in lange reepjes met behulp van een dunschiller. Blancheer ze 1 minuut in kokend gezouten water. Giet ze dan af en bewaar ze voor later.
- Kook de tagliatelle in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de pasta af, nappeer de diepe borden met de saus en schik er de pasta. Garneer met muntblaadjes en courgette reepjes.
Bron : Zecca