Pappardelle met gestoofde aubergines, komijn en verse kruiden
Aantal personnen : 2
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 20min
Ingrediënten
- 1 middelgrote aubergine in blokjes gesneden
- 5 oz pappardelle
- 1 rode ui, in blokjes gesneden
- 2 teentjes look
- 1/2 theelepel komijn
- 8 kersttomaten in kwarten gesneden
- 1 eetlepel dubbel geconcentreerde tomatenpuree
- 1 eetlepel bruine suiker
- Sap van een halve citroen
- 1/4 kopje groentebouillon
- Een handvol gegrilde pijnboompitten
- Een handvol verse Italiaanse gehakte peterselie
- Een handvol gehakte basilicum
- Zout en peper van de molen volgens eigen smaak
- Olijfolie
Bereiding
- Leg de aubergines gedurende 20 minuten in een kom met 2 eetlepels zout. Spoel ze nadien en droog ze met een doek of keukenpapier.
- Verhit in een pan een goede scheut olijfolie om er de aubergines langs alle kanten goudbruin te bakken. Kruid en bewaar in een slakom.
- Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie en fruit de ui tot hij zacht is. Kruid en voeg nadien de look en komijn toe. Laat nog 2 à 3 minuten verder bakken.
- Doe vervolgens de aubergines erbij, de kersttomaten, de bruine suiker, de citroensap en de kippenbouillon. Laat koken.
- Zet het vuur lager en laat nog 10 à 15 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus.
- Meng alles goed, kruid wat bij, dien op met verse peterselie, verse basilicum en pijnboompitten bovenop.
Bron : Troisfoisparjour