CONTACT

Pappardelle met gestoofde aubergines, komijn en verse kruiden

Aantal personnen : 2
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 20min

Ingrediënten

  • 1 middelgrote aubergine in blokjes gesneden
  • 5 oz pappardelle
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • 1/2 theelepel komijn
  • 8 kersttomaten in kwarten gesneden
  • 1 eetlepel dubbel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Sap van een halve citroen
  • 1/4 kopje groentebouillon
  • Een handvol gegrilde pijnboompitten
  • Een handvol verse Italiaanse gehakte peterselie
  • Een handvol gehakte basilicum
  • Zout en peper van de molen volgens eigen smaak
  • Olijfolie

Bereiding

  • Leg de aubergines gedurende 20 minuten in een kom met 2 eetlepels zout. Spoel ze nadien en droog ze met een doek of keukenpapier.
  • Verhit in een pan een goede scheut olijfolie om er de aubergines langs alle kanten goudbruin te bakken. Kruid en bewaar in een slakom.
  • Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie en fruit de ui tot hij zacht is. Kruid en voeg nadien de look en komijn toe. Laat nog 2 à 3 minuten verder bakken.
  • Doe vervolgens de aubergines erbij, de kersttomaten, de bruine suiker, de citroensap en de kippenbouillon. Laat koken.
  • Zet het vuur lager en laat nog 10 à 15 minuten sudderen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus.
  • Meng alles goed, kruid wat bij, dien op met verse peterselie, verse basilicum en pijnboompitten bovenop.

Bron : Troisfoisparjour

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!