Recept – Gnocchi met eekhoorntjesbrood
Aantal personen : 2
Kooktijd : 10 min
Bereidingstijd : 10 min
Ingrediënten
- 400 g gnocchi
- 20 g boter
- 150 g jong eekhoorntjesbrood
- 1 kleine sjalot
- 1 klein teentje look
- Gehakte peterselie
- 10 cl dikke room
- een scheutje witte wijn
- peper, zout
Bereiding
- Bak het eekhoorntjesbrood goudbruin in de boter op een matig vuur gedurende enkele minuten samen met de versnipperde sjalot.
- Voeg de witte wijn toe en zet het vuur een beetje hoger zodat hij deels verdampt.
- Doe vervolgens de look en peterselie erbij. Zet het vuur wat lager.Laat enkele minuten pruttelen tot de look gebakken is maar vooral niet goudbruin is gebakken. Voeg dan de room toe en kruid met peper en zout.
- Laat een beetje koken en voeg het water van het eekhoorntjesbrood toe.
- Kook de gnocchi in kokend gezouten water met een beetje olijfolie. Zodra ze naar boven komen, zijn ze gaar.
- Voeg ze toe aan de bereiding in de pan, bestrooi met wat peterselie, meng alles goed en dien warm op.
Bron : ecettes-italiennes