Recept – Kippenlapjes, saus van kokosmelk en Thaïse noedels
Aantal personen : 4
Kooktijd : 12min
Bereidingstijd : 25min
Ingrediënten
- 600 gr (11/3 lb) kippenlapjes
- Verse koriander naar smaak
- 150 gr Aziatische noedels (zoals Haïku)
- 3 grote wortelen, geschild en in grove julienne gesneden
- 15 ml (1 eetlepel) koolzaadolie
- 15 ml (1 eetlepel) currypasta
- Sriracha saus naar smaak
Voor de marinade:
- 30 ml (2 eetlepels) sojasaus met minder zout
- 10 ml (2 theelepels) rijstazijn
- 10 ml (2 theelepels) citroensap
- 5 ml (1 theelepel) geroosterde sesamolie
Voor de saus:
- 1 blik light kokosmelk van 398ml
- 60 ml (1/4 kopje) diepgevroren edamame bonen (sojabonen)
- 15 ml (1 eetlepel) geraspte gember
- ½ oranje in julienne gesneden paprika
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de marinade. Voeg de kip toe en laat 30 minuten in de koelkast marineren.
- Laat in een kookpot de ingrediënten voor de saus koken. Haal van het vuur.
- Kook de noedels al dente samen met de wortelen gedurende 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af.
- Meng in dezelfde kookpot de olie met de currypasta en de sriracha saus. Doe de noedels en de wortelen erbij. Bedek met een deksel en bewaar voor later.
- Bak de kippenlapjes in een antikleefpan op een matig vuur 6 minuten aan beide zijden tot de binenkant van het vlees niet meer roze is.
- Verdeel de noedels en de kip over vier diepe borden. Schenk er wat saus over. Garneer met koriander.
Bron : pratico-pratiques