Recept – Farfalle met tijm en Parmaham
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 400 g farfalle
- 2 eetlepels boter
- 8 schijfjes Parmaham
- 3 sjalotten
- 1 handvol tijm
- 4 eetlepels olijfolie
- 5 cl verse room
- Parmezaanschilfers als versiering
Bereiding
- Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Verhit ondertussen een eetlepel boter in een pan en bak vier schijfjes Parmaham aan beide kanten.
- Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de rest van de Parmaham in reepjes.
- Schil en versnipper de sjalotten. Was en droog de tijm ; verkruimel daarna de blaadjes.
- Verhit de rest van de boter en de olie in een grote pan. Bak de sjalot glazig.
- Voeg dan de reepjes ham toe, de farfalle en de tijm. Meng alles.
- Doe de room erbij en meng het geheel weer. Kruid met peper en zout.
- Schik de farfalle in diepe borden, leg er een gebakken schijfje ham op en bestrooi met Parmezaanschilfers. Dien onmiddellijk op.
Bron : Le Vif Weekend