Recept – Spaghetti met aubergines en ricotta
Aantal personen : 4
Kooktijd :
Bereidinsgstijd : 40min
Ingrediënten
- 600 g verse spaghetti Pasta della Mamma
- 1 grote aubergine
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 g ricotta
- 10 cl verse room
- 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
Bereiding
- Was de aubergine en snijd ze in stukjes. Bestrooi met zout en laat 20 minuten uitlekken.
- Veeg daarna het zout af met keukenpapier. Pel en snipper de ui en de look. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet af.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de stukjes aubergine. Kruid met peper en doe de look en ui erbij.
- Bak ze glazig. Voeg dan de spaghetti toe, de ricotta en de room en meng alles goed met de stukjes aubergine.
- Kruid met peper en zout. Verdeel over de borden en bestrooi met wat peterselie. Dien onmiddellijk op.
Bron : Le Vif Weekend