Recept – Cannelloni met vlees op Marokkaanse wijze en kikkererwtensalade met sinaasappel
Richting Middellandse Zee, richting Marokko voor een wereldrecept vol smaak en kleur. Ontdek onze cannelloni met vlees op Marokkaanse wijze : u zal zich ongetwijfeld elders wanen !
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u
Bereidingstijd : 1u
Ingrediënten
- 2 cannelloni met vlees Pasta della Mamma
- 200 gr gekookte kikkererwten
- 2 eetlepels Tahin
- 1 citroen
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 1 wortel
- 1 eetlepel Ras el hanout
- 2 teentjes look
- 1 kruidentuiltje
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
- 25 cl kippenbouillon
- 1 roosje Romanesco bloemkool
- 1 bussel koriander
- 50 cl verse sinaasappelsap
- 1 koffielepel mosterd
- 10 cl olijfolie
Bereiding
- Maak een hummus van kikkererwten :Giet de kikkererwten af en zet de helft ervan in een blender.
- Doe er een teentje look zonder kiem bij alsook het citroensap en de tahin.
- Mix het geheel en voeg een scheutje olijfolie toe tot je een homogene, gladde pasta bekomt.Kruid met peper en zout.
- Maak een bouillon zoals voor een couscous :Snijd een halve groene courgette, een halve gele courgette en een halve wortel in brunoise.
- Roerbak ze in een scheutje olijfolie en doe er een teentje look bij, alsook het kruidentuiltje en de Ras el hanout. Laat een minuut bakken.
- Voeg de tomatenconcentraat toe en laat nog een minuur verder bakken.
- Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en laat 30 minuten koken.
- Filter, laat tot de helft inkoken en kruid eventueel bij. Houd warm voor later.
- Maak een salade van kikkererwten :Leg de andere helft van de kikkererwten in een slakom.
- Snijd de rest van de groenten in blokjes van 1 cm en sauteer ze kort in een scheutje olijfolie.
- Doe de groenten bij de kikkererwten.
- Hak vervolgens de koriander en voeg die toe aan de bereiding.
- Laat het sinaasappelsap tot 2/3 inkoken en laat daarna afkoelen.
- Voeg de mosterd toe en meng met 5 cl olijfolie.
- Schenk ten slotte de sinaasappelvinaigrette over de kikkererwtensalade.
- Stoom de cannelloni 7 minuten.
- Dresseer de cannelloni op een bord met de kikkererwtensalade en de hummus.
- Nappeer vervolgens met de couscous bouillon. En rasp tenslotte de Romanesco bloemkool fijn over het bord.
Bron : Pasta della Mamma