CONTACT

Recept – Pompoenroomsoepje en crostini met walnoten

Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 30 min

Ingrediënten

  • ½ potimarron (Hokkaïdo pompoen)
  • 1 grote ui
  • 25 cl kippenbouillon
  • 10 cl vloeibare room
  • 1 stuk stokbrood
  • 2 schijfjes Pata Negra
  • 1 eetlepel crèmade van walnoten
  • 1 koffielepel geroosterde en vermalen walnoten
  • Enkele jonge plantenscheuten
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 klontje boter

Bereiding

  • Maak eerst de pompoensoep klaar door de grof gesneden ui te laten aanzweten in een kookpot met het klontje boter.
  • Verwijder de zaadjes van de pompoen en snijd hem met schil in grove stukken.
  • Doe de pompoenblokjes bij de ui en laat 2 à 3 minuten bakken op een zacht vuur.
  • Voeg vervolgens de bouillon en de room toe.
  • Wanneer de pompoen gaar is, mix je de soep en passeer je hem door de puntzeef. Kruid met Espelette peper en zout.
  • Houd de soep warm.
  • Snijd twee langvormige stukken stokbrood en laat ze in de oven bakken met een scheutje olijfolie (10 à 15 minuten op 120°C).
  • Haal de toasts uit de oven wanneer ze goudbruin zijn en laat ze enkele minuten afkoelen.
  • Garneer de toasts vervolgens met de crèmade van walnoten, stukjes Pata Negra, de vermalen walnoten en enkele blaadjes van aromatische kruiden.
  • Dien op met het pompoensoepje.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!