Recept – Koninginnenhapje met crèmade van eekhoorntjesbrood
Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 25 min
Ingrediënten
- 4 ronde schijfjes bladerdeeg
- 2 eetlepels dorure (meng 1 eierdooier met 2 eetlepels water)
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 200 gr seizoenspaddenstoelen
- 200 gr kipfiletblokjes
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 klontje boter
- 1 eetlepel blanke roux
- ½ citroensap
- 10 cl kippenbouillon
- 5 cl room
Bereiding
- Maak twee koninginnenhapjes klaar met telkens twee schijfjes bladerdeeg.
- Bestrijk ze met eigeel en bak ze 10 minuten in de oven op 180°C.
- Laat de fijngehakte look en sjalot in een beetje boter aanzweten.
- Doe de paddenstoelen en de kipblokjes erbij en sauteer ze 5 minuten.
- Blus vervolgens af met met de citroensap en de kippenbouillon.
- Laat tot de helft inkoken en bind de saus dan met de blanke roux.
- Haal van het vuur af, voeg de room toe en 50 gr crèmade van eekhoorntjesbrood.
- Tot slot, bestrooi met fijngehakte peterselie alvorens op te dienen.
Bron : Pasta della Mamma