CONTACT

Recept – Koninginnenhapje met crèmade van eekhoorntjesbrood

Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 25 min

Ingrediënten

  • 4 ronde schijfjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels dorure (meng 1 eierdooier met 2 eetlepels water)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 200 gr seizoenspaddenstoelen
  • 200 gr kipfiletblokjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel blanke roux
  • ½ citroensap
  • 10 cl kippenbouillon
  • 5 cl room

Bereiding

  • Maak twee koninginnenhapjes klaar met telkens twee schijfjes bladerdeeg.
  • Bestrijk ze met eigeel en bak ze 10 minuten in de oven op 180°C.
  • Laat de fijngehakte look en sjalot in een beetje boter aanzweten.
  • Doe de paddenstoelen en de kipblokjes erbij en sauteer ze 5 minuten.
  • Blus vervolgens af met met de citroensap en de kippenbouillon.
  • Laat tot de helft inkoken en bind de saus dan met de blanke roux.
  • Haal van het vuur af, voeg de room toe en 50 gr crèmade van eekhoorntjesbrood.
  • Tot slot, bestrooi met fijngehakte peterselie alvorens op te dienen.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!