Recept – Salade van macaroni en guacamole met crèmade van rucola
Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 5 min
Ingrediënten
- 150 gr verse macaroni Pasta della Mamma
- 1 avocado
- 100 gr crèmade van rucola
- ½ groene citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels gekonfijte tomaten
- 3 eetlepels parmezaanschilfers
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
- 1 eetlepel versnipperde peterselie
- Enkele jonge blaadjes bladmosterd
Bereiding
- Kook de macaroni al dente, giet ze af en kruid ze met peper en zout.
- Bewaar ze koel.
- Maak vervolgens een guacamole klaar door het vruchtvlees van de avocado te mixen met de olijfolie en het sap van de halve groene citroen.
- Voeg bij het mixen de crèmade van rucola toe en kruid met zout en Espelette peper.
- Meng daarna de pasta met deze bereiding.
- Voeg de pijnboompitten toe, de in blokjes gehakte gekonfijte tomaten en de parmezaanschilfers.
- Dresseer de borden, schenk er een scheutje olijfolie over en doe er enkele blaadjes bladmosterd bij.
Bron : Pasta della Mamma