Recept – Carpaccio van vijgen, mousse van geitenkaas&walnoten en plakjes rauwe foie gras
Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Ingrediënten
- 2 vijgen
- Een stuk rauwe foie gras
- 1 scheutje olijfolie
- 1 scheutje balsamico azijn
- 2 eetlepels verse geitenkaas
- 2 eetlepels crèmade van walnoten
- Erwtenscheuten
Bereiding
- Snijd de verse vijgen fijn en desseer ze als een carpaccio op de borden.
- Kruid met olijfolie, peper en fleur de sel.
- Snijd vervolgens met behulp van een mandoline fijne schijfjes rauwe foie gras.
- Bewaar ze koel.
- Maak een glad en smeuïg mengsel met de geitenkaas, de crèmade en een scheutje olijfolie.
- Schik de plakjes foie gras op de carpaccio van vijgen.
- Doe er enkele quenelles bij van je bereiding.
- En tot slot, voeg de erwtenscheuten toe en een scheutje balsamico azijn.
Bron : Pasta della Mamma