Recept – Tartelette met prei en gerookte spekjes, ̎Jack be Little ̎ pompoen gebakken in salieboter
Aantal personen : 2
Kooktijd : 40 min
Bereidingstijd : 15 min
Ingrediënten
- 1 pastavel Pasta della Mamma
- ½ preiwit
- 2 eetlepels gerookte spekblokjes
- ½ ̎Jack be Little ̎ pompoen
- 1 klontje boter
- 2 takjes salie
- 1 heelei
- 1 eigeel
- 12 cl melk
- 12 cl room
- 1 scheutje hazelnootolie
Bereiding
- Snijd 2 cirkels uit de pastavel in de grootte van je bakvormpje.
- Kook deze ronde pastavellen à l’anglaise.
- Giet af en droog ze.
- Leg ze in de bakvormpjes en bedek ze met droge rauwe groentjes (bijvoorbeeld kikkererwten) zodat de pasta niet opzwelt in de oven.
- Bak ze 20 minuten in de oven op 180°C.
- Mix het ei, het eigeel, de melk en de room. Kruid met peper en zout.
- Bak de gerookte spekblokjes.
- Snijd het wit van de prei fijn en doe hem bij het spek. Laat ongeveer 5 minuten bakken.
- Wanneer de pasta gebakken is, haal je de groentjes eruit en leg je de spekblokjes met prei op de bodem van de tartelettes.
- Voeg vervolgens het quichemengsel toe en laat weer 10 minuten in de oven bakken op 180°C.
- Snijd ondertussen de halve pompoen in kwarten.
- Verhit de boter en de salietakjes.
- Voeg de stukken pompoen toe en laat ze zachtjes bakken door ze voortdurend met de salieboter te bevochtigen.
- Haal de minitaartjes uit de oven en dien ze op met de stukjes pompoen en een scheutje hazelnootolie.
Bron : Pasta della Mamma