Recept – Colombo van rode tagliatelle, gamba’s en kokosmelk
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 25 min
Ingrediënten
- 6 nestjes verse rode tagliatelle Pasta della Mamma
- 8 gamba’s
- ½ paprika
- ½ gele courgette
- Enkele takjes koriander
- 10 cl kippenbouillon
- 20 cl kokosmelk
- 1 sjalot
- ½ teentje look
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 snufje Espelette peper
- 2 eetlepels Colombo kruiden
- 2 eetlepels arachideolie
Bereiding
- Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal.
- Houd er 4 ongesneden en snijd de andere 4 in 4 à 5 stukjes.
- Snijd de courgette en de paprika in brede reepjes.
- Versnipper de sjalot en het halve teentje look.
- Sauteer de in stukjes gesneden gamba’s op een hoog vuur in een scheutje arachideolie.
- Zet het vuur zachter en voeg de sjalot, de look, de gember en de groentereepjes toe.
- Sauteer nogmaals zo’n twee à drie minuten.
- Voeg de Colombo kruiden toe en laat 1 à 2 minuten verder bakken.
- Blus vervolgens met de kippenbouillon en laat tot de helft inkoken.
- Doe de kokosmelk erbij en laat de saus weer tot de helft inkoken. Bewaar voor later.
Bron : Pasta della Mamma