Recept – Portefeuille van lamsvlees en gedroogde abrikozen met aubergine kaviaar
Gebruik pasta op een originele manier met Pasen en maak deze portefeuille met lamsvlees en gedroogde abrikozen klaar. Fluitje van een cent met onze verse pastavellen!
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 1 of 2 verse pastavellen Pasta della Mamma (afhankelijk van de grootte van uw portefeuilles)
- 200 gr lamsgehakt
- 100 gr gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels versnipperde koriander
- 2 aubergines
- Espelette peper
- Olijfolie
- 1 teentje look
- 1 koffielepel Ras-el-hanout
- 1 ui
- 10 cl tomatenconcassé
- ½ citroen
Bereiding
- Laat de ui en de gehakte look aanzweten in een scheutje olijfolie.
- Voeg het lamsgehakt toe en laat afgedekt koken gedurende 10 à 15 minuten.
- Doe de Ras-el-hanout en de tomatenconcassé erbij en laat afgedekt nog 15 à 20 minuten koken.
- Haal van het vuur af, voeg de koriander toe en de helft van de in blokjes gesneden abrikozen.
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden.
- Maak inkepingen in het vruchtvlees en overgiet royaal met olijfolie. Kruid met zout.
- Leg de in de helft gesneden aubergines, met het vruchtvlees naar boven, op een ovenschaal.
- Bedek vervolgens met aluminiumfolie en laat ongeveer een uur in de oven bakken op 150°C.
- Haal het vruchtvlees uit de aubergines wanneer ze klaar zijn (gooi de schil weg).
- Mix het vruchtvlees van de aubergines fijn met een snufje zout, een snufje Espelette peper, een goede scheut olijfolie en het sap van een halve citroen.
- Fruit de rest van de abrikozen in een scheutje olijfolie.
- Blus vervolgens met de balsamicoazijn en laat een tiental minuten zachtjes koken.
- Kook de pastavel al dente.
- Leg de lamsragout met gedroogde abrikozen op een vierkante pastavel en vouw hem dicht als een portefeuille.
- Serveer met de lauwe auberginekaviaar, de abrikozen met balsamicoazijn en enkele verse blaadjes koriander.
Bron : Pasta della Mamma