Recept – Salade van penne, gerookte magret en burrata
Aantal personen: 2
Kooktijd : 1u
Bereidingstijd : 10 min
Ingrediënten
- 150 gr verse voorgekookte pennette Pasta della Mamma
- 5 rijpe tomaten
- 1 teentje look
- Enkele blaadjes basilicum
- 1 snufje suiker
- 1 snufje Espelette peper
- Enkele druppeltjes tabasco
- Olijfolie
- 100 gr gerookte eendenborst (magret de canard)
- 100 gr burrata
- Enekele blaadjes dragon
- Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Snijd de tomaten in vier.
- Dompel ze onder in de olijfolie samen met het geplet teentje look, de suiker en de basilicum blaadjes.
- Laat op zeer zacht vuur koken gedurende 45 minuten.
- Laat vervolgens de tomaten afdruipen en mix ze met een scheutje verse olijfolie, Espelette peper en enkele druppeltjes tabasco. Kruid met zout.
- Snijd de burrata in dikke blokjes en kruid ze met zout, Espelette peper en een scheutje olijfolie.
- Meng de koude pennette met de gekruide tomatencoulis.
- Voeg de blokjes burrata toe en enkele schijfjes gerookte magret.
- Dresseer de borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en enkele blaadjes dragon.
Suggestie
Ook onze verse penne kunnen gebruikt worden voor deze salade nadat ze eerst gekookt en dan afgekoeld werden.
Bron : Pasta della Mamma