Recept – Pennette met tonijn en wasabi
Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 15 min
Ingrediënten
- 200 gr verse voorgekookte pennette Pasta della Mamma
- 200 gr verse tonijn
- 2 koffielepels citroenmayonaise
- 1 koffielepel wasabi
- 2 met zout gekonfijte citroenen
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel suiker
Bereiding
- Maak een bereiding op basis van gekonfijte citroenen en kappertjes als smaaktoevoeging.
- Maak een siroop klaar met een eetlepel suiker en twee eetlepels water.
- Doe er de gekonfijte citroenzestes bij.
- Laat koken tot de siroop bijna volledig is ingekookt.
- Voeg de kappertjes toe en laat afkoelen.
- Meng de pennette met deze bereiding.
- Snijd twee rechthoekige stukken van 2 cm uit de tonijn filet.
- Bak de tonijn 30 seconden kort aan elke zijde zodat hij een krokant korstje krijgt aan de buitenkant maar rood is van binnen.
- Snijd hem in stukjes van ongeveer 1.5 cm.
- Meng de mayonaise met de wasabi.
- Schik de pasta in de borden en doe de tonijn en de wasabimayonaise erbij.
- Dien op.
Suggestie
Ook onze verse penne kunnen gebruikt worden voor deze salade nadat ze eerst gekookt en dan afgekoeld werden.
Bron : Pasta della Mamma