Recept – Casarecce in Griekse salade
Aaantal personen : 2
Kooktijd : 11 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 150 gr verse casarecce Pasta della Mamma
- 1 eetlepel crèmade van rucola Pasta della Mamma
- 20 zwarte Kalamata olijven
- 1 eetlepel kappertjes
- 10 kapperappeltjes
- 100 gr feta
- ¼ gekonfijte citroen
- 1 gele citroen
- Olijfolie
- 1 rode ui
- 10 kersttomaatjes
- 10 basilicumblaadjes
Bereiding
- Maak een vinaigrette klaar. Snijd daarvoor de kappertjes grof, doe er het sap van een halve citroen bij en de crèmade van rucola.
- Meng goed en klop met olijfolie op. Bewaar voor later.
- Kook de casarecce al dente, giet ze af en kruid ze met zout, peper en een scheutje olijfolie.
- Meng vervolgens de ingrediënten voor de salade : de feta in blokjes, de in fijne reepjes gesneden rode ui, de in de helft gesneden kapperappeltjes, de in de helft gesneden kersttomaatjes, de fijngesneden basilicum, de zwarte olijven en de fijngesneden schil van de gekonfijte citroen.
- Kruid met de citroen-crèmade vinaigrette en dien op.
Bron : Pasta della Mamma