Recept – Cannelloni met roodbaars, gevulde kool, spinazie en witte botersaus
Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 45 min
Ingrediënten
- 2 cannelloni met roodbaars & groentjes Pasta della Mamma
- 1 goudbrasemfilet
- 1 groene citroen
- 100 gr spinazie
- 1 teentje look
- 100 gr boter
- 2 sjalotten
- ½ glas witte wijn
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 1 snijbietblad
- Enkele plakjes gekleurde wortels
- 20 cl sushi azijn
- 1 scheutje sesamolie
Bereiding
- Laat de wortelplakjes 2 uur marineren in de lauwe sushi azijn.
- Giet vervolgens af en schenk er een scheutje sesamolie op. Bewaar dit koel.
- Blancheer de snijbiet, giet af en laat goed drogen.
- Maak een ceviche van goudbrasem door het goudbrasemfilet fijn te hakken en te marineren met citroensap van een halve citroen, olijfolie, zout en peper.
- Doe er de bieslook bij en bewaar koel.
- Snij de stengel van de snijbiet af en leg het blad op wat vershoudfolie.
- Leg vervolgens een eetlepel van de bereide ceviche in het snijbietblad en vouw hem dicht zodanig dat een bol gevormd wordt.
- Bewaar in de koelkast.
- Snipper een sjalot en stoof deze glazig in een klontje boter.
- Doe er een halve glas droge witte wijn bij, laat tot twee derde inkoken en voeg de helft van de boter toe.
- Emulgeer de saus, kruid eventueel bij en doe er een scheutje citroensap bij.
- Stoof vervolgens de tweede versnipperde sjalot glazig en doe er het geplette teentje look bij.
- Bak er de spinazie kort gedurende enkele minuten. Houd het geheel daarna warm.
- Stoom de cannelloni ongeveer 10 minuten.
- Dresseer de geslonken spinazie en de cannelloni in het midden van een bord.
- Leg de wortelsalade naast de cannelloni en leg daar de ceviche van goudbrasem op.
- Nappeer tot slot met de witte botersaus en het is klaar !
Bron : Pasta della Mamma