Recept – Cannelloni ricotta-spinazie, mediterrane saus en gebakken look
Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 4 cannelloni ricotta-spinazie Pasta della Mamma
- 250 ml Napolitaanse saus Pasta della Mamma
- 3 teentjes look
- 1 ui
- 1 rode ui
- 1 glas droge witte wijn
- 1 wortel
- 1 selderijstengel
- Tijm
- Laurier
- Oregano
- Olijfolie
Bereiding
- Snijd een teentje look, de wortel, de selderij en de ui in grove stukjes.
- Fruit ze in een scheutje olijfolie.
- Voeg de tijm, de laurier en de oregano toe en blus daarna met de witte wijn.
- Laat tot de helft inkoken en voeg de tomatensaus (Napolitaanse saus) toe.
- Laat vervolgens ongeveer 30 minuten met deksel koken.
- Pel de twee teentjes knoflook, verwijder de kiem en snijd ze in fijne schijfjes.
- Bak de schijfjes look in olie op ongeveer 180°C.
- Giet ze af, bestrooi ze met een beetje zout en bewaar ze op een stuk keukenpapier.
- Snijd nadien de rode ui in fijne ringen.
- Stoom de cannelloni gedurende 7 minuten en schik ze per 2 op een bord.
- Schenk de tomatensaus erover, voeg de uienringen toe, de gefrituurde look, wat basilicum en dien op !
Bron : Pasta della Mamma