Recept – Tagliolini met groenten in zoutkorst
Aantal personen : 2
Kooktijd : 25 min
Bereidingstijd : 1u15
Ingrediënten
- 200 gr vers tagliolini Pasta della Mamma
- 1 kleine rode biet
- 1 kleine pastinaak
- 1 kleine zoete aardappel
- 1 aardpeer
- 1 kg grof zeezout
- 100 gr gerookt spek
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 20 cl kippenbouillon
- 1 goede klont boter
Bereiding
- De oven voorverwarmen op 160°C.
- Bestrooi een ovenschaal met grof zout en leg er de wortelgewassen op.
- Druk ze wat aan zodat ze voor 2/3 met zout zijn bedekt.
- Bak het in stukjes gesneden gerookte spek in een pan.
- Voeg vervolgens de kippenbouillon toe, breng aan de kook, zet het vuur af en laat 15 à 20 minuten rusten.
- Filter nadien de bouillon en laat het spek uitlekken.
- Klop de bouillon op met de koude boter.
- Bak vervolgens het spek in een antikleefpan .
- Kook de tagliolini al dente.
- Wrijf het zout vluchtig van de groenten wanneer ze gaar zijn en snijd ze in kwartjes.
- Warm de pasta op in de bouillon en doe er de groenten en gebakken spek bij.
- Voeg ook wat Parmezaanschilfers toe en wat verse kruiden.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma