Recept – Lasagne met schaaldieren, bisque en minigroenten
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u15
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 2 lasagne met schaaldieren Pasta della Mamma
- 1 middelgrote kreeft 600/700gr
- 1 wortel
- 1 selderstengel
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 bouquet garni
- 1 glas witte wijn
- 250 gr geconcasseerde tomaten
- 1 klontje boter
- 2 mini-aubergines
- 2 minicourgettes
- 1 scheutje olijfolie
- Kruiden en viooltjes voor de versiering
Bereiding
- Kook de kreeft 3 minuten in een ruime koopot met kokend water.
- Haal vervolgens de kreeft eruit en leg hem in ijskoud water zodat hij niet meer kookt.
- Pel de kreeft zorgvuldig en bewaar het kreeftenvlees koel.
- Snijd het pantser en de kop van de kreeft in stukjes en bak ze in een pan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de aromatische garnituur en de look toe waneer het karkas mooi gekleurd is en laat nog 5 à 10 minuten aanzweten.
- Doe de tomaten en de witte wijn erbij. Voeg daarna water toe tot alles bedekt is en het kruidentuiltje.
- Passeer de bisque na 45 minuten door een puntzeef en druk goed aan om zoveel mogelijk smaak uit het karkas te halen.
- Laat de soep vervolgens indikken, klop er een klontje boter door en een scheutje olijfolie. Houd ze warm.
- Stoom ondertussen de lasagne 7 minuten.
- Verhit een scheutje olijfolie en een ongepeld teentje knoflook in een pan.
- Bak daarna de groentjes al dente in deze pan.
- Warm de scharen en het in de helft gesneden lichaam van de kreeft op samen met de groentjes.
- Schep de bisque in een diep bord en leg de lasagne erbij.
- Garneer met de minigroenten, de kruiden en de bloemetjes en dien op.
Bron : Pasta della Mamma