Recept – Tournedos Rossini en ravioloni met ganzenlever
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 2 ravioloni met ganzenlever Pasta della Mamma
- 2 tournedos
- 100 gr hanenkam paddenstoelen
- 5 cl Madera wijn
- 5 cl kalfsjus
- 1 klontje boter
- 2 sneetjes toastbrood
- 1 kleine zwarte truffel
- Olijfolie
- Wat jonge sla
Bereiding
- Snijd met een dresseerring in de toastbrood.
- Smeer wat olijfolie op het brood met behulp van een penseeltje en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 à 15 minuten.
- Bak de twee tournedos saignant in een beetje vetstof. Kruid ze nadat ze gebakken zijn en houd ze warm.
- Sauteer in dezelfde pan de hanenkammen enkele minuten, kruid met zout en bewaar samen met de tournedos.
- Blus de pan met de Madera wijn en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de kalfsjus toe, laat de saus indikken en doe de helft van de vers geraspte truffel erbij.
- Kook de ravioloni met ganzenlever in bijna kokend water, giet af en kruid met peper en fleur de sel.
- Schik een rond uitgesneden toastbrood in het bord. Leg op het brood de tournedos en de raviolone.
- Dresseer het sausje en de hanenkammen rond de tournedos Rossini en beëindig door de rest van de truffel erover te raspen.
- Voeg tot slot wat jonge sla toe als versiering en dien op.
Bron : Pasta della Mamma