Recept – Poutine van verse penne
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 15 min
Ingrediënten
- 200 gr verse penne Pasta della Mamma
- 150 gr cheddar blok
- 25 cl kalfsjus
- 2 eetlepels maïszetmeel
- 2 eetlepels cassonade
- 2 koffielepels Dijon mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ei
- Fijn paneermeel
- Arachideolie
Bereiding
- Warm de kalfsjus op en voeg zowel de cassonade toe als de mosterd en het citroensap. Bind de saus daarna met maïszetmeel.
- Kook de penne in een kookpan met kokend gezouten water en bewaar 2/3 pasta voor later.
- Paneer lichtjes de rest van de pasta : haal de pasta eerst door het ei, dan door het paneermeel en bak hem vervolgens in de arachideolie.
- Snijd de cheddar blok in kleine blokjes van 1 à 2 cm.
- Sauteer de penne even in wat vetstof en voeg enkele lepels bruine saus toe om de pasta te binden.
- Haal van het vuur af en doe zowel de gepaneerde penne erbij als de cheddar blokjes.
- Schik uw bereiding in een kom, schenk er een beetje saus over en giet de rest van de saus in een sauskom.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma