CONTACT

Recept – Sint-jacobsvruchten, pompoenpuree en slangetje gemaakt van pastavellen

Aantal personen : 2
Kooktijd : 25 min
Bereidingstijd : 45 min

Ingrediënten

  • 1 verse pastavel Pasta della Mamma
  • 1 ui
  • ¼ kastanjepompoen
  • 10 cl verse room20 cl kippenbouillon
  • 25 gr boter
  • 8 sint-jacobsvruchten
  • 1 snufje geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 cl mirin (soort zoete saké)
  • ½ rode ui
  • 10 cl rijstazijn
  • ½ venkel
  • Olijfolie
  • Visfumet

Bereiding

  • Snijd de rode ui zodat de rokken uit elkaar kunnen worden genomen en fruit ze enkele minuten in wat neutrale olie.
  • Voeg de rijstazijn toe en zodra hij begint te koken het vuur afzetten. Zet de bereiding opzij.
  • Ontpit en schil de kastanjepompoen, hak de ui grof en fruit ze samen 4 à 5 minuten.
  • Voeg de room en de bouillon toe. Giet de kastanjepompoen af wanneer hij gaar is en mix in de blender.
  • Doe de boter erbij en kruid eventueel bij.
  • Snijd vervolgens twee repen van 2 à 3 cm breed uit de pastavel en kook ze al dente.
  • Kruid ze en houd één reep warm.
  • Bestrooi de andere reep met de Parmezaanse kaas en geef hem de vorm van een slang met behulp van een metalen cilinder. Zet deze pasta 10 minuten in de oven op 180°C om hem krokant te maken.
  • Snijd fijne plakjes venkel en kruid ze met peper, zout, olijfolie en een beetje mirin.
  • Bak de sint-jacobsvruchten in een scheutje olijfolie 1 à 2 minuten aan beide kanten op een hoog vuur.
  • Kruid ze met peper en zout wanneer ze gebakken zijn en houd ze warm.
  • Blus de pan vervolgens met de mirin wijn, voeg de visfumet toe en laat tot de helft inkoken.
  • Schik een pastareepje zo op het bord dat het een slangetje vormt (zoals bij de krokante pasta met parmezaan). Schik ernaast het pastareepje met parmezaan.
  • Leg de sint-jacobsvruchten en de pompoenpuree in de holtes van de kronkelende slang
  • Voeg de pickles van ui en de plakjes venkel toe en schenk er een beetje saus over.
  • Dien op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!