Recept – Cannelloni broccoli met Brugge Oud en jus van Brugse Zot
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 45 min
Ingrediënten
- 2 cannelloni met broccoli Pasta della Mamma
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 takje tijm
- 10 cl Brugse Zot (bier)
- 50 cl kippenbouillon
- 50 gr boter
- 4 grote broccoliroosjes
- 10 topjes van romanesco bloemkool
- 20 cl druivenpitolie
- 100 gr seizoenskruiden
- 50 gr Oud Brugge kaas
- 2 groene asperges
Bereiding
- Laat de sjalot aanzweten in een beetje boter samen met het takje tijm en de ongepelde look.
- Blus met het bier, laat volledig inkoken en voeg dan de bouillon toe.
- Laat inkoken tot een stroopachtige dikte. Klop op met de koude boter en houd het geheel warm.
- Meng de kruiden met de druivenpitolie in een keukenrobot. Mix gedurende 20 minuten op 60°C en bewaar het geheel voor later.
- Kook de broccoli en de romanesco topjes 10 minuten in kokend gezouten water.
- Giet af en kruid met peper en zout.
- Maak de asperges schoon en kook ze al dente à l’anglaise.
- Kruid ze met peper en zout en houd ze warm.
- Stoom vervolgens de diepgevroren cannelloni gedurende 7 minuten.
- Snijd met behulp van een dunschiller of een mandoline fijne plakjes Brugge Oud kaas.
- Schik een eetlepel kruidenpuree in een diep bord. Leg er een asperge en een cannelloni op.
- Garneer verder met de broccoli, de romanesco en enkele plakjes kaas.
- Nappeer tot slot de cannelloni met saus en dien onmiddellijk op.
Bron : Pasta della Mamma