CONTACT

Recept – Cannelloni broccoli met Brugge Oud en jus van Brugse Zot

Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 45 min

Ingrediënten

  • 2 cannelloni met broccoli Pasta della Mamma
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm
  • 10 cl Brugse Zot (bier)
  • 50 cl kippenbouillon
  • 50 gr boter
  • 4 grote broccoliroosjes
  • 10 topjes van romanesco bloemkool
  • 20 cl druivenpitolie
  • 100 gr seizoenskruiden
  • 50 gr Oud Brugge kaas
  • 2 groene asperges

Bereiding

  • Laat de sjalot aanzweten in een beetje boter samen met het takje tijm en de ongepelde look.
  • Blus met het bier, laat volledig inkoken en voeg dan de bouillon toe.
  • Laat inkoken tot een stroopachtige dikte. Klop op met de koude boter en houd het geheel warm.
  • Meng de kruiden met de druivenpitolie in een keukenrobot. Mix gedurende 20 minuten op 60°C en bewaar het geheel voor later.
  • Kook de broccoli en de romanesco topjes 10 minuten in kokend gezouten water.
  • Giet af en kruid met peper en zout.
  • Maak de asperges schoon en kook ze al dente à l’anglaise.
  • Kruid ze met peper en zout en houd ze warm.
  • Stoom vervolgens de diepgevroren cannelloni gedurende 7 minuten.
  • Snijd met behulp van een dunschiller of een mandoline fijne plakjes Brugge Oud kaas.
  • Schik een eetlepel kruidenpuree in een diep bord. Leg er een asperge en een cannelloni op.
  • Garneer verder met de broccoli, de romanesco en enkele plakjes kaas.
  • Nappeer tot slot de cannelloni met saus en dien onmiddellijk op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!