Recept – Nestje pappardelle, espuma van geitenkaas en eetbare aarde
Aantal personen : 2
Kooktijd : 2u
Bereidingstijd : 4u
Ingrediënten
- 200 gr verse Pappardelle Pasta della Mamma
- 80 gr aardappelschillen
- 80 gr oud brood
- 40 gr zwarte olijven
- 2 eigelen
- 200 gr verse geitenkaas
- 100 gr verse room
- 100 gr melk
- 2 gr agaragar
- Sap van ½ citroen
- 5 cl sojasaus
- 1 rijstvel
- Olijfolie
- Druivenpitolie
- Zout
- Peper
Bereiding
- Leg de eigelen in de sojasaus en laat 4 uur marineren.
- Laat de aardappelschillen, het oud brood en de in stukjes gesneden olijven twee uur bakken in een voorverwarmde oven op 80°C.
- Laat de melk en de room koken, kruid met peper, zout en citroensap. Doe daarna de geitenkaas erbij.
- Voeg de agaragar toe en laat opnieuw koken.
- Passeer alles door een puntzeef. Vul daarmee een sifon en plaats het gaspatroon.
- Wanneer de ingrediënten in de oven goed gedroogd zijn, mix je ze met een blender. Mix niet te fijn zodat het er als potaarde uitziet.
- Giet een centimeter druivenpitolie in een pan en warm op tot 180°C.
- Leg het rijstvel 4 à 5 seconden in de hete olie.
- Laat het daarna uitlekken op keukenpapier en kruid lichtjes. Bewaar voor later.
- Kook de pappardelle in kokend gezouten water, giet ze af, kruid ze en doe er een scheutje olijfolie bij.
- Houd ze warm.
- Leg wat aarde op het bord. Maak daarna een nestje van de pappardelle op de aarde.
- Spoel voorzichtig het eigeel en leg hem, zonder het te doorprikken, op het nestje pappardelle.
- Spuit tot slot met de sifon de espuma van geitenkaas en garneer met enkele tuilles rijstvel.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma