CONTACT

Recept – Linguine met crème van romanesco en koolzaadolie

Aantal personen : 2
Kooktijd : 10 min
Bereidingstijd : 20 min

Ingrediënten

  • 200 gr verse Linguine Pasta della Mamma
  • ½ romanesco bloemkool
  • De stam van een broccoli
  • 2 eetlepels crèmade van rucola
  • Koolzaadolie

Bereiding

  • Kook de romanesco à l’anglaise gedurende 10 minuten, giet af en spoel met koud water zodat ze stopt met koken.
  • Verwijder de harde kern van de romanesco en bewaar een tiental roosjes (topjes).
  • Mix de rest van de kool met 25 gr koolzaadolie, kruid met zout en bewaar warm.
  • Kook de linguine al dente in kokend gezouten water.
  • Giet af, kruid met peper en zout, voeg een beetje koolzaadolie toe en houd het geheel warm.
  • Warm de romanesco roosjes op met wat koolzaadolie, kruid met zout en Espelette peper en houd ze warm met de linguine.
  • Schil de stam van de rauwe broccoli tot enkel het witte deel overblijft. Snijd fijne reepjes met behulp van een mandoline. Bewaar ze in koud water zodat ze knapperig blijven.
  • Dresseer de romanescopuree in een bord en leg er een nestje linguine op.
  • Verdeel vervolgens de romanescoroosjes en de reepjes van de broccolistam over het bord.
  • Voeg ook een quenelle crèmade toe bovenop en dien op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!