CONTACT

Recept – Rigatoni – eekhoorntjesbrood – gelakt buikspek

Aantal personen : 2
Bereidingstijd : 
25 min
Kooktijd :
 30 min 

Ingrediënten

  • 150 gr Rigatoni Pasta della Mamma
  • 50 gr buikspek
  • 10 cl sojasaus
  • 10 cl eekhoorntjesbroodsaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 grote eekhoorntjesbrood paddenstoelen
  • 2 eetlepels tuinbonen
  • 1 eetlepel gehakte sjalot
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 10 cl kalfsjus
  • 1 eetlepel parmezaanschilfers
  • 2 eetlepels crèmade van eekhoorntjesbrood
  • Boter, olijfolie, zout, peper

Bereiding

  • Meng de suiker, de sojasaus en de eekhoorntjesbroodsaus.
  • Bewaar voor later.
  • Snijd grote stukjes buikspek.
  • Bak het spek mooi goudbruin aan elke zijde.
  • Zet het vuur lager en laat het spek 10 à 15 minuten verder bakken in zijn vet.
  • Haal het vet uit de pan en voeg de laksaus toe.
  • Laat op een zacht vuur koken en bestrijk het vlees regelmatig met de saus tot de lak een siroopachtige textuur verkrijgt en bedek goed het spek ermee.
  • Houd dit warm.
  • Snijd enkele mooie plakjes eekhoorntjesbrood en kruid ze met zout, peper, olijfolie.
  • Snijd de rest van het eekhoorntjesbrood in grove brunoise en sauteer in een goede klont boter.
  • Doe er een eetlepel gehakte sjalot bij, de tuinbonen en een eetlepel peterselie.
  • Laat nog 1 minuter bakken.
  • Houd dit warm.
  • Kook de rigatoni al dente.
  • Warm de kalfsjus op in een pan, laat hem inkoken en voeg dan de rigatoni toe.
  • Kruid het geheel.
  • Voeg het spek en het eekhoortjesbrood toe aan de rigatoni.
  • Dresseer met de carpaccio van eekhoorntjesbrood en de Parmezaanse kaas.
  • Verdeel tot slot drie koffielepels crèmade van eekhoorntjesbrood over de pasta.
  • Dien op.

Bron recept : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!