Recept – Rigatoni – eekhoorntjesbrood – gelakt buikspek
Aantal personen : 2
Bereidingstijd : 25 min
Kooktijd : 30 min
Ingrediënten
- 150 gr Rigatoni Pasta della Mamma
- 50 gr buikspek
- 10 cl sojasaus
- 10 cl eekhoorntjesbroodsaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 grote eekhoorntjesbrood paddenstoelen
- 2 eetlepels tuinbonen
- 1 eetlepel gehakte sjalot
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 10 cl kalfsjus
- 1 eetlepel parmezaanschilfers
- 2 eetlepels crèmade van eekhoorntjesbrood
- Boter, olijfolie, zout, peper
Bereiding
- Meng de suiker, de sojasaus en de eekhoorntjesbroodsaus.
- Bewaar voor later.
- Snijd grote stukjes buikspek.
- Bak het spek mooi goudbruin aan elke zijde.
- Zet het vuur lager en laat het spek 10 à 15 minuten verder bakken in zijn vet.
- Haal het vet uit de pan en voeg de laksaus toe.
- Laat op een zacht vuur koken en bestrijk het vlees regelmatig met de saus tot de lak een siroopachtige textuur verkrijgt en bedek goed het spek ermee.
- Houd dit warm.
- Snijd enkele mooie plakjes eekhoorntjesbrood en kruid ze met zout, peper, olijfolie.
- Snijd de rest van het eekhoorntjesbrood in grove brunoise en sauteer in een goede klont boter.
- Doe er een eetlepel gehakte sjalot bij, de tuinbonen en een eetlepel peterselie.
- Laat nog 1 minuter bakken.
- Houd dit warm.
- Kook de rigatoni al dente.
- Warm de kalfsjus op in een pan, laat hem inkoken en voeg dan de rigatoni toe.
- Kruid het geheel.
- Voeg het spek en het eekhoortjesbrood toe aan de rigatoni.
- Dresseer met de carpaccio van eekhoorntjesbrood en de Parmezaanse kaas.
- Verdeel tot slot drie koffielepels crèmade van eekhoorntjesbrood over de pasta.
- Dien op.
Bron recept : Pasta della Mamma