Waarom zijn de Pappardelle het verse seizoensproduct bij uitstek ?
Pappardelle komt, volgens de etymologie, van het werkwoord pappare dat in het Italiaans « verorberen, opslokken » betekent.
Deze lintvormige pasta is lang en plat, en is 1 à 2 cm breed. Pappardelle zijn tweemaal breder dan de tagliatelle.
Onze papperdelle worden ze gemaakt op basis van harde tarwegriesmeel, water en eieren. Ze worden vaak opgediend als bijgerecht voor stoofpotjes, vooral in het wildseizoen. Deze zachte pasta leent zich ook om te eten met de lekkerste sauzen.
De pappardelle komt vermoedelijk uit Toscane waar ze in heel wat recepten terug te vinden is. Tal van recepten met pappardelle als bijgerecht voor wildgerechten komen uit deze regio. Bij Pasta della Mamma wordt deze lange pasta in nestjes geproduceerd.
Deze pasta past perfect bij rijkelijke of romige sauzen, bij een stukje vlees of een ragù. Men zal een duidelijk verschil ervaren dankzij de kwaliteit van de gekozen pastasoort : Kiezen voor een pasta met ei, is absoluut kiezen voor smaak en kwaliteit. Pasta met ei is bovendien voedzamer.
Deze pasta natuur is een grote klassieker in ons gamma.
Voor deze winter stellen wij u onze beste recepten voor met verse pappardelle :
- Pappardelle met lamsragout en radicchio
- Pappardelle op Belgische wijze
- Pappardelle à la forestière
- Pappardelle met wilde eend en flan van foie gras
- Nestje van pappardelle, espuma van geitenkaas en eetbare aarde
- Verse pappardelle met stoofvlees van varkenswangen
- Pappardelle rolletjes met prei en ham
- Pappardelle met gestoofde aubergines, komijn en verse kruiden
- Pappardelle met roquefort, truffel en pesto
- Pappardelle met eendenragout
- Pappardelle met gestoofd rundvlees, porto en blauwschimmelkaas