Carpaccio van tomaten, balsamico vinaigrette, rucola, Parmezaanse kaas en pickles van ui
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 rijpe rode tomaten
- 2 rijpe gele tomaten
- 50 gr crèmade van rucola
- 5 cl basilicumolie
- 10 cl witte balsamicoazijn
- 1 rode ui
- 90 gr water
- 60 gr rijstazijn
- 30 gr suiker
- Voldoende rucola
- Voldoende Parmezaanschilfers
- Peper en zout
Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg ze in een cirkelvorm op het bord.
Kook het water, de rijstazijn en de suiker. Giet dit over de fijngesneden ui. Bedek het geheel en bewaar het koel.
Maak een vinaigrette met de crèmade, de witte balsamicoazijn en de basilicumolie.
Giet scheutjes van deze vinaigrette over de carpaccio en werk af met rucola, pickles van ui, Parmezaanschilfers en een draai aan de pepermolen.
Dien onmiddellijk op en geniet ervan.