Onze ideeën voor julie pastasalades
Eindelijk zomer !
Het ideale seizoen om heerlijke pastasalades te eten. Heeft u niet genoeg inspiratie en vraagt u zich af welke ingrediënten best gebruikt worden om een heerlijke pastasalade te maken ? Dan is dit artikel voor u.
In dit artikel vindt u onze beste tips om heerlijke pastasalades te maken in de zomer.
Welke soort pasta gebruikt men best voor een pastasalade?
Wij raden aan om altijd korte pasta’s te gebruiken voor pastasalades. Ze zijn gemakkelijker te gebruiken dan lange pasta’s wanneer ze koud zijn.
En voor nog meer gemak, kan u een verse voorgekookte pasta kiezen die u onmiddellijk kan gebruiken voor koude gerechten.
Andere recepten dan de gebruikelijke pastasalades
Hierbij wat inspiratie voor pastasalades met de lekkere recepten van Pasta della Mamma.
Pastasalade, ham, granny appel, mayonaise met fijne kruiden
Piemontese salade van torciglioni tricolore
Salade van macaroni en guacamole met crèmade van rucola
De tomaat-mozzarella in een nieuw jasje door Pasta della Mamma
Met pesto
Een heerlijk mengsel op basis van gedroogde tomaten, extra vierge olijfolie, basilicum, pecorino kaas, Grana Padano kaas, kappertjes van Pantelleria en specerijen. Deze pesto is de ideale saus voor de zomer.
Deze pesto kan zowel bij pastagerechten gebruikt worden als bij aperitiefhapjes. Het geheim van deze onmisbare saus ? Het basilicum, basis van onze groene pesto, vergezeld van extra vierge olijfolie, pecorino kaas, Grana Padano kaas, walnoten, pijnboompitten en knoflook.
Met een crèmade
Onze crèmades zijn crèmes waarvan het belangrijkste ingrediënt een boter van hoogwaardige kwaliteit is. Dankzij de combinatie van dergelijke boter met grondstoffen die voor hun uitstekende kwaliteit werden uitgekozen, kunnen we smaakvolle crèmades verkrijgen met uitgesproken smaken. Ideaal om de smaak van al uw gerechten beter te laten uitkomen. Wij gebruiken ze zoals pesto en vermengen ze met koude pasta om heerlijke pastasalades te maken.