De lasagne met broccoli, puur genieten!
Iedereen kent de klassieke lassagne bolognese wel, maar kent u de lasagne met broccoli? Mocht dat nog niet het geval zijn, dan is het hoog tijd om deze heerlijke bereiding eens te proeven.
Dit is het koolseizoen en hoewel dat voor broccoli bijna het hele jaar geldt, is dat vooral van juni tot november.
Broccoli is een koolsoort. En u weet het misschien niet, maar in Italië wordt kool op heel veel manieren klaargemaakt. Broccoli is afkomstig uit Sicilië en wordt sinds de 17de eeuw in Europa geteeld. Het hoort tot de kruisbloemenfamilie, groenten waar de Romeinen dol op waren en lange tijd door hen werden geteeld. Deze groente kan gemakkelijk in uw moestuin worden geplant om nog meer groene groente te hebben, want het groeit in de grond en kan het hele jaar door gegeten worden.
Hoe wordt de lasagne met broccoli klaargemaakt?
Er bestaan verschillende manieren om deze lasagne klaar te maken, maar we sommen hieronder de bereidingen op die onze voorkeur hebben.
Met zalm, voor een stevig gerecht
Broccoli gaat heel goed samen met zalm, dat is een feit. Schenk over de lasagne een roomsaus met gerookte zalm en klaar is kees.
Nog wat gestoomde broccoli als afwerking en het gerecht kan worden opgediend.
Met groentjes voor een evenwichtige en gezonde maaltijd
Wat is er beter dan enkele seizoensgroenten als bijgerecht bij de lasagne met broccoli? Kook de lasagne in dat geval in de stoomoven en maak een ratatouille klaar van gegrilde groentjes. Nu moet men alleen nog genieten van dit heerlijke gerecht.
Met een Napolitaanse saus aangelengd met room
De grote klassieker : nappeer de lasagne met Napolitaanse saus (tomatensaus), aangelengd met wat room. Echt verrukkelijk!