Grantortelli met eekhoorntjesbrood, gekarameliseerde witlof, kastanjes, foie gras, escuma van kruiden, zwarte look
Ontdek een nieuw recept dat onze chef-kok Caroline Cornez heeft uitgewerkt om u inspiratie te geven in uw keuzes voor de feestgerechten.
Deze keer draait het recept voornamelijk rond de Grantortelli met eekhoorntjesbrood, een zeer lekkere gevulde pasta. Ideaal als hoofdgerecht of voorgerecht in de winterperiode.
Onze grantortelli eekhoorntjesbrood, smakelijk gebracht door Caroline Cornez, dat is poëzie op het bord met verschillende texturen en de zeer aanwezige winterse smaken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 16 Grantortelli eekhoorntjesbrood
- 4 witloven
- 50 gr vacuüm verpakte kastanjes
- 250 gr room
- Voldoende kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
- 2 plakjes foie gras
- Peper, zout
- 50 gr boter
- 1 mespunt zwarte look
Bak in een pan de fijngesneden witlof met de boter tot ze mooi zacht en gekarameliseerd is.
Blancheer alle kruiden in kokend gezouten water. Laat ze daarna onmiddellijk afkoelen onder koud water.
Warm de room op in een pan tot hij lichtjes begint te koken. Voeg dan de kruiden toe en mix het geheel zodat er een luchtige schuim gevormd wordt.
Kook de grote ravioli in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Om de tuiles te maken: meng 40 gr eiwit, 50 gr zachte boter, 50 gr bloem en 50 gr bloemsuiker tot een mooi beslag. Smeer dit zeer dun uit op een bakplaat of een bakmat en laat 8 minuten bakken op 140°C.
Dresseer de borden door in een diep bord de witlof te leggen met 4 ravioli erop.
Vervolgens de espuma van kruiden en de tuiles. Leg er tot slot enkele blokjes foie gras op.
Werk af met een mespunt zwarte look.
Smakelijk!